August 15, 2016

Nurburg Oldtimer GP 2016


Dit keer waren wij weer aanwezig met onze eigen auto’s, de 250 GTO ’64 en de 365/GTB4. De GTO in de Masters Historic Gentleman Drivers en de Daytona in de Sports Cars Masters. En wat een weekend zou het zijn!

Zaterdag hadden we al vroeg de kwalificatie met de GTO. Het was een flinke strijd, want de GTO heeft een super wegligging, maar de Etypes en Cobra’s hebben de PK’s. We kwalificeerde uiteindelijk P6! Een goede plek, maar uiteraard wilde wij meer. De koppen bij elkaar en brainstormen hoe het beter kan.

Met de Daytona zaten we in een veld vol prototypes. In de GT klasse lagen we al snel op kop met ruime voorsprong, maar proto’s pakken is een heel leuk spelletje. Uiteindelijk kwamen we terecht tussen Chevrons in het middenveld, P22!

Op zondag alweer vroeg uit de veren voor de race met de GTO. De plannetjes waren doorgevoerd en we hadden de hoop om een paar plekken te pakken. Na een spannende race met een perfecte pitstop hadden we dan ook P3 te pakken! Verder hadden we P1 in de klasse.

Met de Daytona was het plan om te kijken hoever we konden komen, maar wat er uiteindelijk gebeurde hadden we niet durven hopen. Ook hier draaide het weer om betrouwbaarheid. Om ons heen vielen auto’s uit en werden er fouten gemaakt. Verder pakte Nicky 5 plekken door zijn geweldige stuurkunsten in combinatie met de kracht van de Daytona. Uiteindelijk pakte we P11 en P1 in de klasse