August 11, 2016

Spa Summer Classic 2016


In het weekend van 26 juni werd op de Spa de Summer Classic georganiseerd. Wij deden mee met onze 365 GTB/4 ‘Daytona’.

Nicky Pastorelli zat al op de donderdag achter het stuur om de auto op te zetten. De Ferrari deed het geweldig en we hebben direct een paar goede rondetijden kunnen neerzetten die ons het vertrouwen gaven dat we echt competitief aan de NK GTTC konden meedoen dat weekend.

Op vrijdag was al direct de kwalificatie en hadden we al snel pole position te pakken met een tijd van 2:42:62. Nummer 2 zat op een zeer comfortabele 6 seconde achter ons.


Op de zaterdag bleek er weinig over te zijn van het mooie weer van de donderdag en bleef het maar regenen. Vlak voor de race besloten we over te gaan op de regenbanden, want ook regende het niet meer, de baan was doorweekt. Tijdens de race gingen we goed van start en hadden we al snel een groot gat geslagen. Helaas voor ons droogde de baan snel op en hadden de nummer 2 en 3 gekozen voor de droogweerbanden. Onze banden trokken het niet op de snel droger wordende baan en Nicky moest flink wat gas terug nemen. Na een half uur kwamen we uiteindelijk op een alsnog mooie derde plek over de finish.