September 18, 2017

Goodwood Revival 2017


The Goodwood Revival is toch wel het Autosport evenement van het jaar. Nu was het dit jaar ook wel het natste weekend van het jaar, jammer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook dit jaar reed Hans Hugenholtz samen met Bernhard van Oranje in de 250SWB. De Kinrara Trophy vond op de vrijdag plaats en hierdoor hadden we de kwalificatie en de race op één dag. De kwalificatie verliep prima en ze kwamen uit op een mooie plek in het middenveld. Tijdens de start was Hans heel erg vlug weg en wist hij flink naar voren te rijden en kwam uiteindelijk terecht op P10. Helaas gooide een safety car flink roet in het eten, waardoor het een chaos van jewelste werd. Helaas was het absoluut niet in ons voordeel. Hans werd met zijn SWB als eerste opgevangen, geen idee waarom, en later weer doorgestuurd en dat terwijl de safety car eruit ging. Hierdoor eindigde we zo goed als waar we waren begonnen, maar de auto had zich prima gedragen. De andere Roelofs Engineering SWB’s kwamen allemaal aan de finish, goed gedaan heren.

Dan de TT. In de hoofdrace van het evenement was de 250GTO van Bamford weer van de partij, een auto waar wij veel spullen voor geleverd hebben. Waaronder de motor en de bak. Stippler zette de auto direct op pole met een dijk van een tijd. Helaas ging het tijdens de outlap van Newall fout en eindigde de GTO in de banking, ontzettend jammer, want van start konden ze de dag erop niet. Door de lege plek in het veld werd er besloten om de 250SWB van Stippler/Franklin, met ook een Roelofs Engineering motor, in te zetten in de TT. Uiteraard een auto die daar mag meerijden, maar niet helemaal competitief is. Na een tijdje wikken en wegen van de wedstrijdleiding (en inmenging van Lord March) werd het goed bevonden en ging de combinatie Stippler/Newall van start in de TT, wel helemaal achteraan. Uiteindelijk eindigde zij op een plek in het middenveld.

Voor meer foto's en filmpjes, kijk op Instagram of onze Facebook pagina