September 5, 2017

Historic GP Zandvoort 2017


Op vrijdag begonnen we met prachtig weer, waarop we besloten de Jaguar voor de demo op slicks te zetten. Lang leven buienradar, want we kwamen erachter dat de verwachtingen voor de rest van vrijdag niet al te best waren. Dus vlak voor de demo zijn we toch weer overgegaan op profielbanden, maar goed ook, want het kwam met bakken uit de hemel. De Jaguar ging prima, maar het was voor het eerst in lange tijd dat deze in de regen had gereden en echt waterdicht was ze niet te noemen.

Na een natte vrijdag waarop we besloten niet mee te doen met de Daytona in de vrije training, was daar dan eindelijk kwalificatiedag. In de ochtend hadden we de kwalificatie van de 250 GTO, waarmee Nicky al snel pole pakte en deze niet meer los liet! De Daytona zette ook prima tijden neer, al blijft het niet echt haar circuit, teveel bochtjes en te weinig lange rechte stukken. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met P2 in de klasse. Een klasse die dit jaar uit meer deelnemers bestaat, waardoor het toch allemaal wat spannender is geworden.

Op zondag konden we extra vroeg uit de veren voor de start van de Gentleman drivers. Op een bijna verlaten circuit kwamen we goed van onze plek en ook de pitstop verliep goed. Echter zagen we dat de Cobra Coupe ijzersterke tijden neerzette met Hadfield achter het stuur en de GTO had problemen met haar remmen, waardoor we niet dezelfde tijden konden halen als in de kwalificatie. Uiteindelijk moesten we dan ook onze meerdere vinden in de cobra coupé en Hadfield laten passeren. Toch waren we tevreden met de P2 en we weten dat er nog meer in zit voor de volgende keer.

De ronde na de herstart gebruikte wij om onze straf in te lossen, maar daar werden we tot onze verbazing stil gezet. Om na een aantal seconden weer te worden weggestuurd door een ander lid van de organisatie. Uiteindelijk bleek er in de toren onenigheid te zijn over de straf die wij hadden moeten krijgen. Gelukkig is er besloten dat de drive through (uiteindelijk dus een onbedoelde stop-en-go) genoeg was. Door de goede pitstop kwamen wij alsnog terug op P2 in onze klasse. 2 rondes voor het einde ging echter de auto van koploper Yelmer Buurman stuk, waardoor wij na een knotsgekke race alsnog als eerste in onze klasse over de finish kwamen.

Voor meer foto's en filmpjes, kijk op Instagram of onze Facebook pagina