July 10, 2017

Goodwood Festival of Speed 2017


De Goodwood Festival of Speed is toch eigenlijk wel een bucketlist evenement voor elke autoliefhebber! Wij waren dan ook vereerd dat we weer mee mochten doen. Dit keer niet met Ferrari, maar met de Jaguar XJR-5 de auto die in de IMSA klasse heeft geracet, ex Bob-Tullius auto. Een auto die succesvol was in de IMSA serie. Door het potentieel van de auto besloot Group 44 de Jaguars verder te ontwikkelen om zo voor het eerst sinds 1950 in 1984 aan de start van Le Mans te verschijnen. Dat was het einde van een stukje auto geschiedenisles, terug naar het Festival of Speed verslag ;)

De Festival of Speed bestaat uit het afleggen van een serie heuvelklims, twee per dag. Wij deden dit keer mee met de demo. De auto heeft zich hierin echt prachtig gedragen. Helaas barstte wel de ruit, maar dat gaan we oplossen. Verder was het een enorm avontuur om dit enorme gevaarte tussen het drukke publiek te sturen, maar ook dit is allemaal goed afgelopen.

Het festival stond dit jaar in teken van het 70-jarige bestaan van Ferrari en ook al runde wij dit keer geen Ferrari, Roelofs Engineering was echt wel vertegenwoordigd. Het was weer super om te zien hoe deze automobielen op leeftijd super betrouwbaar de heuvel op gingen, allemaal zonder problemen. Dat maakt het voor ons een succesvol weekend, zelfs zonder race-element.

Voor meer foto's en filmpjes, kijk op Instagram of onze Facebook pagina