March 22, 2017

75th Goodwood Members' Meeting


De start van het klassiek raceseizoen wordt altijd ingeluid met de Goodwood Member meeting in dit geval de 75ste editie. Al in oktober mochten wij een uitnodiging voor de 250GTO ontvangen uit handen van de organisatie van Goodwood, wat een ontzettende eer!

De GTO is ingedeeld in Graham Hill Trophy een 45 minuten durende race voor 2 rijders met GT’s uit de jaren 60 aan de start. Dit keer stapte onze goede collega uit Engeland James Cottingham van DK Engineering in om samen met Nicky Pastorelli te gaan voor een zo goed mogelijk resultaat. De voorbereiding was niet helemaal wat wij hadden gehoopt, want onze testdag ging door het slechte weer op Zandvoort niet door.

Het is een prachtig evenement op een geweldige, maar zeer listige baan. Helaas was er geen vrije training, waardoor we pas in de kwalificatie erachter kwamen dat er een probleem was met de voorremmen van de GTO. Het was zo opgelost, maar het zorgde wel voor P15.Niet wat we van te voren hadden gehoopt.

Gelukkig was het probleem tijdens de race helemaal weg! Nicky startte op P15 en kwam na 20 minuten binnen vanaf de achtste plek. Vervolgens sprong James in de rode dame om haar met ferme hand richting de vierde plaats te sturen. P4 bleek uiteindelijk alles te zijn wat we eruit konden persen! Wat is een inhaalrace toch eigenlijk harstikke mooi. Het zorgt ervoor dat wij ontzettend trots zijn op deze P4, want Goodwood is niet een baan waar het makkelijk is om in te halen,.

Kijk voor foto’s en beelden op onze Instagram @roelofsengineering

Ook staat de race en highlights op youtube en via de Facebook van Goodwood Festival of Speed kan je zelf de hele race vanuit de auto bekijken!

Dankjewel Nicky, James, Jetse en Marcel voor het mogelijk maken van dit weekend! Forza scuderia Roelofs;)