September 5, 2016

Historic GP Zandvoort


Dit jaar was de vijfde editie van de Historic Grand Prix, onze thuisrace. Vandaar dat wij eens flink wilde uitpakken. John Bosch zou onze tweede rijder zijn, maar helaas kon hij niet. Daarom stapte Jan Lammers bij ons in!


Met de 250 GTO reden we mee in de Gentleman Drivers georganiseerd door de Masters. Met de Daytona reden we in de Sports Cars klasse. Behalve dat hadden we een grote tent laten neerzetten en ook de Jaguar XJR-5 IMSA GTP meegenomen voor de demo. Ook hadden we de SWB van Hans Hugenholtz meegenomen, want die moest nog een rondje rijden voordat deze naar de Goodwood Revival kan gaan. Behalve dat stonden Pieter Boel met zijn Pantera en Maarten Fokke met zijn Mustang ook nog bij ons.


Vrijdag hadden we de vrije training met de Daytona en de kwalificatie met de GTO. Beide verliepen uitstekend. De Daytona en de GTO stonden allebei op één in hun klasse en de GTO had zelfs overall de tweede plek.


De kwalificatie van de Daytona op de zaterdag verliep ook rustig en we kwamen uiteindelijk ergens uit in het middenveld en nog altijd eerste in klasse. Zaterdagavond was er dan eindelijk de race met de GTO de verwachtingen waren hoog, maar helaas konden we niet onze P2 volhouden. Uiteindelijk zakte we terug naar de zevende plek, maar gelukkig kwamen wij in onze klasse nog wel als eerste over de finish!


Op zondag hadden we alleen nog de race met de Daytona. Nicky ging van start, maar na 15 minuten hadden we voor het eerst in de carrière van de Daytona te maken met een treurige DNF. Helaas moesten we door motorproblemen het opgeven.

De rest van het weekend hebben we genoten van alle gasten die langsgekomen en hebben we genoten van een ontzettend leuke barbecue bij ons in de tent. Dankjewel iedereen die de avond tot een succes heeft gemaakt. Ook zijn er prachtige beelden gemaakt van de GTO en kunnen we deze binnenkort verwachten in het programma ‘RTL Grand Prix Magazine’.

Volgende week is het tijd voor de Goodwood Revival!